reklamlar

haberler

manşet haberler

Personel Sağlık Personeli Sağlıkçılar PersonelSaglik.NET

26 Eylül 2016 Pazartesi

Basura İyi Gelen Yiyecekler

50 yaş üzeri yetişkinlerin neredeyse yarısı basur rahatsızlığı yaşamaktadır. EBA Öğrenci Girişi Belirtileri ve neden olduğu rahatsızlıklar basurun hangi aşamada olduğuna göre değişmekle birlikte; anüste kanama, anüs çevresinde şişlikler, tuvalete çıkarken zorlanma veya acı nedeniyle çıkamama ve anüs bölgesinde kaşıntı en sık görülen belirtiler arasında yer almaktadır.

Basurun en çok görülen nedenleri ise gebelik, obezite, uzun süreler boyunca oturma, kronik sindirim sistemi sorunları, lif yönünden yetersiz beslenme, kabızlık ve az sıvı tüketimidir. Genel olarak et ağırlıklı beslenme alışkanlığımız, hareketsiz yaşantımız, bol baharatlı yemeklerimiz düşünüldüğünde basurun ülkemizde büyük bir sorun olduğunu söylemek pek yanlış olmaz.

Tedavi seçenekleri arasında ise, yine basurun durumuna göre ilaç, merhem kullanımı veya ameliyat bulunmaktadır.

Basur ağrılarının şiddetlenmesi ve basurun ilerlemesi beslenmemizle yakından ilgilidir ve buna bağlı olarak çok ilerlememiş basurun yarattığı sorunlar, doğru yiyecekler ve bol sıvı tüketimi ile önemli oranda azaltılabilir.
Basuru Olanlara Tavsiye Edilen Yiyecekler

Aşağıda, uzmanların basur sorunu olanlara tavsiye ettiği bazı gıdalar yer alıyor. EBA Öğrenci Girişi Bu gıdaları beslenmenize ekleyerek sindirimi kolaylaştırabilir, kabızlığı önleyebilir ve basur belirtilerini kontrol altında tutabilirsiniz.

Yoğurt ve Kefir: Yoğurt ve kefir, bağırsaklarda bulunan ve gıdaların sindirimi sırasında kullanılan iyi bakterilere (probiyotikler)  destek olduğu için basuru olanlara önerilen yiyecekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bağırsaklardaki “iyi” bakteriler arttığında midede tam olarak  sindirilmeden bağırsaklara gelen gıdaların parçalanması kolaylaşır ve kabızlık ihtimali azalır.

Meyve ve Sebzeler: Kabızken tuvalete çıktığınızda (veya çıkmaya çalıştığınızda) zorlanmaya bağlı olarak damarlar normalden fazla baskıya maruz kalır, bu nedenle basur ağrıları şiddetlenebilir ve kanama görülebilir. Taze meyve ve sebzeler bağışıklık sistemini güçlendirirken, lifli (posalı) yapıları ile sindirim sistemine destek olarak kabızlığı önlerler.

Gıdalardaki lif, bağırsakları hareketlendirir, dışkıyı yumuşatır ve zorlamaya gerek kalmadan vücuttan atılmasına yardımcı olur. Lif açısından zengin meyve ve sebzeler arasında ilk sıralarda elma, armut, avokado, enginar, bezelye, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve fasulye gelmektedir.

Tahıllar: Kepekli tahıllar, zengin besin değerleri dışında lif ve protein içerikleri ile sindirimi kolaylaştırarak basurun neden olduğu sorunların azaltılmasına yardımcı olarak kullanılabilir. Sağlıklı bir sindirim sistemi ve düzenli olarak tuvalete çıkmak için uzmanların önerdiği günlük tüketilmesi gereken lif miktarı yaklaşık 20-35 gramdır.

    Lif bakımından zengin yulaf ezmesi, kahverengi pirinç, kepek ekmeği, tam buğday ekmeği veya atıştırmalık olarak lif yağsız patlamış mısır tüketebilirsiniz.

Sıvılar: Basur belirtilerinden ve oluşumundan korunmak için bol miktarda sıvı tüketmelisiniz. Su dışında sindirimi kolaylaştıran bitkisel çaylar, lif içeren sebze ve meyve suları içebilirsiniz.
Basuru Olanların Tüketmemesi Gereken Gıdalar

Bazı gıdalar basur belirtilerini şiddetlendirip ağrılara ve kanamalara neden olabilir. Kahve, çay ve diğer kafein içeren içecekler (kola, yeşil çay gibi) basuru tetikleyen içecekler arasında ilk sıralarda gösterilmektedir. Kafein, vücudun susuz kalmasına neden olur. Ayrıca müshil etkisi yaratarak sindirim sisteminin uyarılmasına ve tuvalete çıkma düzeninin bozulmasına yol açabilir.

Kahve, belki başlarda tuvalete çıkmayı kolaylaştırdığı gibi bir izlenim yaratabilir ancak fazla tüketildiğinde bağırsaklardaki sıvıyı azalttığı için kabızlığa neden olur. Alkol tüketimi de hemoroid ile bağlantılı sorunları, vücuttaki suyu azaltıp iltihaplanmanın artmasına neden olduğu için şiddetlendirmektedir.

    Kırmızıbiber, pul biber, karabiber gibi baharatlar ve hardal gibi acı soslar bağırsaklardan yarı sindirilmiş olarak geçtiğinden basur kanamalarını arttırabilir.

Kek, çörek, kurabiye, gazlı içecekler, dondurma gibi şekerli gıdalardan kaçının. Bu tip rafine şeker içeren besinler kabızlığa yol açarak bağırsak hareketlerini yavaşlatır ve basur belirtilerini şiddetlendirebilir.

Basuru olanların kontrol altında tutması gereken bir diğer noktada tuz tüketimidir. Patates kızartması, patates cipsi, tuzlu krakerler, hazır yemekler, şarküteri ürünleri, konserve çorba, tuzlu fındık, ay çekirdeği gibi yüksek miktarda sodyum içeren gıdalar kan basıncını yükselterek basura neden olan damarların şişmesine yol açabilir. Şişen rektal damarlar tuvalete çıkmayı zorlaştırır ve basur kanamalarını arttırabilir.

    Doymuş yağlar, tüketilen gıdaların bağırsaklarda sertleşmesine, dolayısıyla kabızlığa neden olduğundan tüketilmeleri (sadece basuru olanlara değil sağlıklı kişilere de) önerilmemektedir.

Hazır sosis, salam, sosis, sucuk, margarin, fast food ürünleri doymuş yağ içerir ve sindirimi zorlaştırır. Bu tip yağlar yerine yağ kaynağı olarak zeytinyağı, keten tohumu yağı gibi sağlıklı alternatifleri diyetinize ekleyebilirsiniz.
Basur ve Beslenme

Sonuç olarak basurun tedavisi dengeli ve dikkatli bir beslenme programı ile yakından ilgilidir. Tükettiğiniz gıdalara göre basur ağrılarını günlük hayatınızı etkilemeyecek, tuvalete çıkmayı zorlaştırmayacak seviyeye indirebilir ve basura bağlı kanamaları durdurabilirsiniz. Diğer yandan beslenmenize özen göstermezseniz her tuvalete çıktığınızda ağrılı bir süreç sizi bekliyor olacaktır.

    Basur belirtilerini hafifletmek için önerilen gıdalar genel olarak sağlıklı beslenme için tavsiye edilen gıdalarla aynıdır. Uzmanların önerdiği besinler basura bağlı belirtileri hafifletmekle birlikte genel sağlığınızı da geliştirmenize de yardımcı olacaktır.

Ancak basurun tedavisi için sadece beslenme şeklinizi değiştirmenin yeterli olmadığını unutmadan ilerleyen basur tedavisi için doktora görünmeli ve uzman kontrolünde bir tedavi programı oluşturulmasını sağlamalısınız.

Basur İçin Ne Zaman Doktora Gitmeli?

Aşağıdaki durumlarda profesyonel tedavi yöntemleri için doktora gitmeniz gerekebilir.

    Evde uygulanan tedaviye rağmen 1 haftadan uzun süren ağrılarda
    Ağrı ve şişlik şiddetleniyorsa
    Evde tedavi yöntemleri ile (topikal merhemler) şişen damarlar 4-7 gün arasında normale dönmüyorsa
    Rektal kanamalarda görülen kan rengi değiştiyse (koyu kırmızı veya parlak kırmızı gibi)
    Dışkı renginde değişiklik varsa (koyu kahverengi, bordo veya siyahsa)

Yaygın olarak görülen basur belirtileri bazı ciddi hastalıkların (kolon kanseri ve rektal kanser gibi) belirtileri ile benzerdir. Aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız vakit kaybetmeden bir doktora görünmeniz önerilmektedir.

    Tuvalete çıkmayla ilgili olmayan rektal kanama yaşıyorsanız
    Dışkı normalden daha ince (örneğin bir kalemden daha geniş olmayan şekilde) geliyorsa
    Midenizde şişlikle birlikte ishalseniz ancak yine de tuvalete çıkmakta zorluk çekiyorsanız
    Dışkı siyah renkteyse
    Anüs bölgesinde hassas olmayan şişlik veya şişlikler varsa

Basur Belirtilerini Hafifletmek İçin Diğer Öneriler

Banyo: Ağrı, kaşıntı ve basurun neden olduğu rahatsızlığın arttığı anlarda ılık suyla alınan duş rektal damaları rahatlatarak basur belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.

Merhemler: İlerlemiş basur için doktorunuzdan reçeteli merhem önerisi alabilirsiniz. Hafif ve orta dereceli basur içinse bir eczacıya danışabilirsiniz. Bu merhemler basura bağlı kaşıntıyı azaltır.

Hareket: Oturarak çalışıyorsanız her yarım saatte bir ayağa kalkarak bir kaç adım atın ve kan dolaşımını arttıracak hareketler yapın. Otururken ağrı yaşıyorsanız basur hastaları için özel olarak üretilen ve damalar üzerindeki basıncı azaltan yuvarlak oturaklardan kullanabilirsiniz. Oturağı çalıştığınız ortamda kullanmak istemiyorsanız en azında evde kullanabilirsiniz.

Soğuk Kompres: Bir torbaya buz doldurun ve 15 dakikadan fazla olmamak üzere bölgeye soğuk kompres yapın. Soğuk kompres şişliğin inmesine ve ağrıların hafiflemesine yardımcı olacaktır.

Ameliyat: Tükettiğiniz gıdalar basur belirtilerini azaltabilir ancak asıl sorunun tedavisini sağlamaz. Bu nedenle doktora gitmekten çekinmeyin, sonuç olarak bu sorun sadece size özgü değil ve milyonlarca insanla aynı rahatsızlığı yaşıyorsunuz.

İlerlemiş ve günlük hayatı etkileyen basur için ameliyat seçeneğini düşünebilirsiniz. EBA Öğrenci Girişi Basur ameliyatı diğer cerrahi operasyonlara nazaran basit bir operasyondur. Dahili basurda problemli damarlara olan kan akışı durdurularak bu damarların kendi kendine ortadan kalkması sağlanır.

Dış basurda ise kanama görülen damarlara kimyasal bir solüsyon enjekte edilerek şişlik alınır ve damar boyutunda önemli oranda küçülme sağlanır. İlerlemiş dış basurda bir diğer seçenek ise damarların tamamen alındığı cerrahi (hemoroidektomi) operasyondur.

25 Eylül 2016 Pazar

Menisküs nedir?

Bir eklemdeki, yarım ay şekilli kıkırdak. Özellikle diz eklemindeki kıkırdağa verilen addır.
Bu kıkırdakların çeşitli sebeplerden dolayı zedelenmelerine, yırtılmalarına, ezilmelerine menisküs lezyonları ismi verilir. Bu lezyonlar, en çok sporcularda görülür. Yırtılma anında kişi, şiddetli bir ağrı duyar ve mafsalı içinde bir şeyin yırtıldığını hisseder. Dizde kilitlenme olabilir veya olmayabilir. Mafsal içinde sıvı birikir. Hastanın hikayesinin dinlenmesi, dikkatli bir muayene ve gerekirse mafsal filmlerinin çekilmesiyle veya artroskopi ile teşhis konur.
Tedavisi; hastalanmış menisküslerin usulüne uygun olarak çıkarılmasıdır ki buna da menisektomi denir. Hafif vak’alarda ameliyat gerekmeden uygun bir tıbbi tedaviyle geçiştirilebilir.

Sağlık Personeli

Sözlükte "menisküs" ne demek?
1. Özellikle sporcularda görülen diz meniksi travması.
Menisküs kelimesinin ingilizcesi
[Meniskus (der) ] n. meniscus, disk of cartilage that cushions between the ends of two bones (Anatomy)
n. meniscus
Köken: Latince

Doğum Günü Hikayesi

Fırına geldiğimde ortalıkta ekmek görünmüyordu. Eski bir dostum olan fırıncı:

“Biraz bekleyeceksin ağabeyciğim. İki üç dakikaya kadar çıkarıyorum,” dedi.

Kenardaki tabureye oturup beklemeye koyulurken, içeriye yaşlıca bir adamın girdiğini gördüm. Eskimiş ceketinin sol yakası altında bir madalya parıldıyor ve yürürken hafifçe topallıyordu.

Selam verdikten sonra, fırıncının tezgâhına yaklaşarak:

“Ekmeklerimi alayım! Benim ikizler acıkmıştır,” dedi.

Fırıncı, adamın kendisine uzattığı torbayı alarak tezgâhın altına eğildi ve bir gün öncesine ait olduğu anlaşılan ekmeklerden 4-5 tane çıkardı.

Ben o arada oturması için kendi yerimi o adama vermiş, tezgâhın yanma iyice yaklaşmıştım. Ekmeklerden birkaç tanesinin şekli değişmiş, katılaşmış, taş gibi olmuştu. Fırıncıya sordum:

“Neden taze ekmeği beklemesini söylemiyorsun? Biraz sonra çıkacak dedin ya!”

“Bayat ekmekleri kendisi istiyor. Çok fakir bir adam. Ona bayat ekmekleri yarı fiyatına veriyorum.”

“Kim bu adam?”
haber  hemşire forması  sağlık personel hemşire terligi  meb personeli  öğretmen önlüğü  medi haber  doktor önlüğü  kpss sabo terlik 

“Kendisi Kore gazilerinden. Oğluyla gelini bir trafik kazasında vefat edince, ikiz torunlarını yanına almıştı. Yıllardır onlara bakıyor, hem de çok az bir maaşı var.”

Fırıncının anlattıkları karşısında içimin yandığını hissediyor ve ufak da olsa bir şeyler yapmak istiyordum. Fırıncıya yavaşça dedim ki:

“Aradaki farkı ben vereyim. Hiç olmazsa bugün taze ekmek yesinler.”

Fırıncı, teklifimi kabul etti. Biraz sonra da fırından yeni çıkan taze ekmekleri adamın torbasına doldururken, şekli bozuk, bayat ekmekleri de tezgâhın altına koyarken ihtiyara takıldı:

EBA  E OKUL  

“Bugün çok şanslısın amca. Çocuklar için sana pasta gibi ekmek vereceğim.”

Yaşlı adam, bir evlat sevgisiyle kucakladığı torbayı göğsüne bastırarak kapıdan çıkarken bana döndü ve dedi ki:

“Allah, senden razı olsun evladım. Bugün onların doğum günüydü…”

 Alıntı

23 Eylül 2016 Cuma


Enişteden çocuk yaştaki baldızına cinsel istismar

Aydın'da bir iş yerinde usta olarak çalışan 27 yaşlarındaki şahıs 18 yaşından küçük baldızı ile birlikte olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şahıs tutuklanırken Savcılık olayla ilgili soruşturmanın derinleştirilmesi talimatı verdi. Yılmaz Otomotiv Karabük

GÖZALTINA ALINDI

Olay Aydın Köşk ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Köşk ilçesinde yaşayan M.D. isimli şahıs 18 yaşından küçük İ.N.K. isimli baldızının şikayeti üzerine cinsel istismar suçlaması ile gözaltına alındı. TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI

ÇEVRESİNDEKİLER HİÇ BEKLEMİYORDU

Çevresinde oldukça sakin ve işinde gücünde biri olarak bilinen M.D.'nin hakkındaki iddia duyanları şaşırtırken İ.N.K. isimli baldızı güvenlik güçlerine yaptığı şikayette yaklaşık 1 yıldır M.D. isimli eniştesi ile birlikte yaşadıklarını ileri sürdüğü öğrenildi. Suçlamaları kabul etmeyen M.D. tutuklanırken olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. EBA Öğretmen Öğrenci Girişi EBA GİRİŞ EKRANI Eba Kurs

22 Eylül 2016 Perşembe

mebbis personel

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ MEBBİS GİRİŞ EKRANI – meb ... - Personel

mebbis.personelmebhaber.net/

MEB Personel MEBBİS Meb Tefbis E Okul PERSONELMEB.NET. banner70 …. Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Başvuru Ekranı Ne Zaman Açılacak?

mebbis personel – MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ MEBBİS GİRİŞ EKRANI

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-personel-h417.html

9 Eyl 2016 - Mebbis görev yeri belgesi alma işlemi için öncelikle Mebbis personel girişi sayfasına ulaşmak açılan sayfada ilgili boşluklara istenilen kullanıcı ...

MEB PERSONELİ Mebbis Tefbis E Okul Giriş PERSONEL MEB HABER

www.personelmebhaber.net/

MEB,Meb Personel,Meb Personeli,Personel Meb,Öğretmen Atamaları,Kamudanhaber,Mebbis,Tefis,E Okul.

Mebbis Personel İşlemleri E-Personel Modülü – MEBBİS ÖĞRETMEN ...

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-personel-islemleri-e-personel-modulu-h34.html

15 Tem 2016 - Mebbis e-personel modülü ile atama ile ilgili işlemlerinizi yapabilir, özlük haklarınız hakkında, kodrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, hizmet ...

MEBBİS PERSONEL ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ GİRİŞ – MEBBİS ...

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-personel-ogretmen-ogrenci-giris-h814.html

13 Ağu 2016 - MEBBİS PERSONEL ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ GİRİŞ. 2016 agustos eş durumu öğretmen tayinleri mebbis başvurusu 2016 özür grubu atama ...

mebbis personel girişi - MEBBİS öğretmen girişi, MEBBİS giriş ekranı

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-personel-girisi-h543.html

6 Ağu 2016 - MEB,Meb Personel,Meb Personeli,Personel Meb,Öğretmen Atamaları … Üye Girişi. MEB PERSONEL Mebbis Meb Personeli E Okul ...

MEBBİS Personel İşlem Modülü – MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ ...

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-personel-islem-modulu-h109.html

12 Ağu 2016 - MEBBİS üzerinden yapılan işlemlerden bir tanesi MEBBİS personel işlem modülüdür. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda ...

mebbis giriþ - MEBBİS öğretmen girişi, MEBBİS giriş ekranı - Personel

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-girith-h470.html

MEBBİS Giriş MEB Öğretmen Girişi – Personel. www.personelmebhaber.net/mebbis…/mebbis-giris-meb-ogretmen-girisi-h27262.html. 29 Mar 2016 ...

mebbis giriş - MEBBİS öğretmen girişi, MEBBİS giriş ekranı - Personel

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-giris-2-h419.html

11 Eyl 2016 - www.personelmebhaber.net/mebbis-mebbis-ogretmen-girisi-mebbisgovtr- ... MEBBİS GİRİŞ İKS Veli Anketi Girişi MEB 2016 Ekranı – Personel.

MEBBİS öğretmen girişi, MEBBİS giriş ekranı - Personel

mebbis.personelmebhaber.net/mebbis-ogretmen-girisi-mebbis-h522.html

5 Ağu 2016 - 21 May 2016 – Mebbis personel atama işlemleri bölümünden T.c kimlik no vе mebbis şifresi ile giriş yapılarak 2013 il içi yer dеğiştirmе başvuru ...

21 Eylül 2016 Çarşamba

EBA Öğrenci Girişi

EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm Detaylar ...

eba.personelmebhaber.net/

Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim ağıdır. ... Dönem e-Kurs öğrenci başvuruları öğretmen başvurularının ardından EBA ...

Sonraki Sonraki yazı: eba giriş öğrenci girişi - EBA Öğrenci Girişi | EBA ...

eba.personelmebhaber.net/eba-giris-ogrenci-girisi-h315.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir ... EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm Detaylar …

eba öğrenci – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı ...

eba.personelmebhaber.net/eba-ogrenci-h330.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir ... eba.personelmebhaber.net/ogrencinin-ebaya-giris-yapmasi-h62.html.

EBA – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm ...

eba.personelmebhaber.net/category/eba

Eba ders kodları, Eğitim Bilişim Ağı'nın bir uygulaması olan ve sınıflarda kullanılan akıllı sistemde kullanılan kodlardır. Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile ülkemizde ...

eba ders öğrenci girişi - EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle ...

eba.personelmebhaber.net/eba-ders-ogrenci-girisi-h60.html

23 Ağu 2016 - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan “EBA öğrenci giriş” için haberimizdeki bağlantıları kullanabilirsiniz. EBA e-kurs ile ...

eba vitamin – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı ...

eba.personelmebhaber.net/eba-vitamin-3-h334.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim ağıdır. ... eba.personelmebhaber.net/eba–vitamin-h13.html.

eba yaz kursu – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı ...

eba.personelmebhaber.net/eba-yaz-kursu-h71.html

23 Ağu 2016 - eba yaz kursu. KURS DÖNEMLERİ. – DYK'lar; I. dönem, II. dönem ve III. dönem (yaz) kursları olmak üzere üç dönemde açılır. – I. dönem ...

eba yaz – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm ...

eba.personelmebhaber.net/eba-yaz-h342.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim ağıdır. ... eba.personelmebhaber.net/eba–yaz-kurslari-h66.html.

EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm Detaylar ...

eba.personelmebhaber.net/eba-ogrenci-girisi-3-h280.html

10 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim ağıdır. ... eba.personelmebhaber.net/eba–ogrenci–girisi-h5.html.

eba yaz kursları – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle ...

eba.personelmebhaber.net/eba-yaz-kurslari-h66.html

23 Ağu 2016 - EBA ekurs giriş MEB destekleme yetiştirme kursu başvuruları nasıl yapılacak? Öğrenciler internette bu sorunun cevabı aramakla meşgul.

Eba öğrenci giriş sayfası ve Eba şifresi nasıl alınır? Eba öğrenci kayıt ...

www.personelmebhaber.net/.../eba-ogrenci-giris-sayfasi-ve-eba-sifresi-nasil-alinir-eba...

6 saat önce - Eba öğrenci giriş sistemi üzerinden MEB okullara resmi bir yazı yollayarak tüm sınıf öğretmenlerinin 26 Şubat Cuma gününe kadar Eba öğrenci ...

Eba nedir nasıl çalışır öğretmen ve öğrenci girişi - Personel

www.personelmebhaber.net/.../eba-nedir-nasil-calisir-ogretmen-ve-ogrenci-girisi-h33...

6 saat önce - Eba-Eğitim Bilişim Ağı nedir? Eba nasıl çalışır? Eba öğrenci ve öğretmen girişi nasıl yapılır ve diğer soruların yanıtı MEB'den geldi.

eba yaz okulları kayıt – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle ...

eba.personelmebhaber.net/eba-yaz-okullari-kayit-h355.html

11 Eyl 2016 - EBA E-kurs giriş ekranı için hemen tıkla. MEB destekleme ve yetiştirme kursları başvuruları bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ...

EBA Öğretmen ve Öğrenci Şifresi Nasıl Alınır? EBA Şifresi Alma

www.personelmebhaber.net/.../eba-ogretmen-ve-ogrenci-sifresi-nasil-alinir-eba-sifresi...

6 saat önce - Eğitim Bilgi Ağı (EBA) öğretmen şifresi nasıl alınır Eğitim Bilgi Ağı (EBA) öğrenci şifresi nasıl alınır EBA öğrenci şifresi alma EBA öğretmen.

Eğitim EBA Ders ve E-Okul Nedir? Nasıl Kullanılır? - Personel

www.personelmebhaber.net/.../egitim-eba-ders-ve-e-okul-nedir-nasil-kullanilir-h3372...

6 saat önce - Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Nedir? EBA'ya Nasıl Giriş Yapılır? EBA Şifresi Nasıl Alınır? EBA'ya Nasıl Üye Olunur? EBA Ne İşe Yarar? İşte.

eba giriş sayfası – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle ...

eba.personelmebhaber.net/eba-giris-sayfasi-h317.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir ... EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm Detaylar …

root – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı Tüm ...

eba.personelmebhaber.net/author/root

Bu kurslara kayıt yaptırmak için öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemini kullanmaları gerekiyor. E kurs başvuları 9 Ekim 2015 tarihine kadar uzatıldı.

eba kur milli egitim basvuru – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş ...

eba.personelmebhaber.net/eba-kur-milli-egitim-basvuru-h326.html

11 Eyl 2016 - Milli Eğitim Bakanlığı Soru Bankası Modülü. … Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi. Lütfen size uygun olan giriş türünü ...

eba marketen ders girişi – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA ...

eba.personelmebhaber.net/eba-marketen-ders-girisi-h313.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir eğitim ağıdır. ... 8 Tem 2016 – EBA Ders yenilenen arayüzüyle sizlerle.

eba.gov.tr üye ol – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle ...

eba.personelmebhaber.net/eba-gov-tr-uye-ol-h73.html

23 Ağu 2016 - Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin üniversite sınavlarına yardımcı olması için okullarda Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kursları (e-kurs) ...

Eba Kazanım Testleri Nasıl Kullanılır? – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs ...

eba.personelmebhaber.net/eba-kazanim-testleri-nasil-kullanilir-h252.html

10 Eyl 2016 - Eba kazanım testleri hizmetinden faydalanmak için, öncelikle Eğitim Bilişim Ağı web sitesine girmeniz gerekmektedir. Yazımızın sonunda ...

EBA giriş, EBA öğrenci girişi, EBA kayıt, EBA Şifre, EBA öğretmen ...

www.personelmebhaber.net/.../eba-giris-eba-ogrenci-girisi-eba-kayit-eba-sifre-eba-og...

6 saat önce - EBA giriş EBA öğrenci girişi EBA kayıt EBA Şifre EBA öğretmen girişi EBA ders EBA video EBA dersler.

eba yaz kurs başvurusu – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA ...

eba.personelmebhaber.net/eba-yaz-kurs-basvurusu-h346.html

11 Eyl 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan bir ... Eğitim'de yeni EBA ve etkileşimli sınıf yönetimi – EBA Öğrenci Girişi …

EBA kurs hizmetinden yararlanabilmek için başvurular ne zaman ...

www.personelmebhaber.net/.../eba-kurs-hizmetinden-yararlanabilmek-icin-basvurular...

6 saat önce - Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA kurs EBA giriş portalı üzerinden öğrencilerin kurs hizmetlerinden yararlanması sağlanıyor. MEB EBA kurs EBA ...

Eba Ders Kodları – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle ...

eba.personelmebhaber.net/eba-ders-kodlari-h153.html

11 Eyl 2016 - Eba ders kodları, Eğitim Bilişim Ağı'nın bir uygulaması olan ve sınıflarda kullanılan akıllı sistemde kullanılan kodlardır. Milli Eğitim Bakanlığı ...

EBA Kurs Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır? - Personel

www.personelmebhaber.net/e-okul/eba-kurs-ogrenci-girisi-nasil-yapilir-h33722.html

6 saat önce - MEB tarafından hizmete sokulan e-Kurs başvuruları EBA ve MEB'in resmi sitesinden gerçekleştirildi. E-Kurs öğretmen girişi MEBBİS'ten ...

EBA Vitamin – EBA Öğrenci Girişi | EBA Kurs – Giriş -EBA İle Alakalı ...

eba.personelmebhaber.net/eba-vitamin-h13.html

15 Haz 2016 - Eğitim Bilişim Ağı (EBA), öğrencilere sınavlara hazırlık sürecinde yardım etmek amacı ile kurulmuş bir sosyal eğitim platformudur. EBA ...

EBA Ders, Haber, e-Dergi, e-Kitap, Video, Ses, Görsel, e ... - Personel

www.personelmebhaber.net/.../eba-ders-haber-e-dergi-e-kitap-video-ses-gorsel-e-dok...

2 Eyl 2016 - Eğitim-öğretim sürecinde bilişim teknolojisi donanımlarını kullanarak etkin materyaller kullanmanız amacıyla Yenilik ve Eğitim Teknolojileri ...

EBA öğrenci kayıt işlemleri nasıl yapılır? - Personel

www.personelmebhaber.net/e.../eba-ogrenci-kayit-islemleri-nasil-yapilir-h33719.html

6 saat önce - EBA (Eğitim Bilişim Ağı) bilişim teknolojisi donanımlarını kullanmak amacıyla etkin materyaller kullanarak Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel ...

eba meb-gov-tr EBA meb-gov-tr haberleri haber haberi - Personel

www.personelmebhaber.net/eba-meb-gov-tr

EBA meb-gov-tr Haberleri. ... eba meb-gov-tr EBA meb-gov-tr haberleri haber haberi. 14 Temmuz 2016 Perşembe Facebook Twitter Google RSS. MEB MEBBİS ...

Tefbis Giriş

TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI – meb.gov.tr ...

tefbis.personelmebhaber.net/

meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, ... Bu kısımdaki liste TEFBİS proje geliştirme safhalarındaki saha çalışmaları ve ...

TEFBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN Tebbis Giriş – TEFBİS ÖĞRETMEN ...

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-giris-icin-tiklayin-tebbis-giris-h255.html

4 Eyl 2016 - Tebfis,tefbise nasıl giriliyor,tefbis anket giriş mebgovtr tefbis, Tebbis Giriş,tebbis ,tebbis meb ,faaliyet ,giremiyorum ,tefbis ,giriş ,meb ,nedir ,nasıl ...

MEBBİS Bilgileriyle Giriş – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ ...

tefbis.personelmebhaber.net/mebbis-bilgileriyle-giris-h224.html

4 Eyl 2016 - TEFBİS ve MEBBİS'te kullanıcısı olan kurum ve kişilerin MEBBİS bilgileriyle 20.4.2015 tarihinden itibaren sisteme giriş yapabilmesi için TEFBİS ...

MEB'den TEFBİS VERİ GİRİŞLERİ YAZISI – TEFBİS YÖNETİCİ ...

tefbis.personelmebhaber.net/mebden-tefbis-veri-girisleri-yazisi-h24.html

7 Eyl 2016 - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI. meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, haberleri ...

Tefbis – TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI

tefbis.personelmebhaber.net/category/tefbis

meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, haberleri, HABER, ... Ama TEFBİS' e veri girişi yapın diye okulları uyaran ve il eğitim ...

Tefbis Nedir ? – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ EKRAN

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-nedir-2-h304.html

4 Eyl 2016 - Amacı ve Kapsamı. MEB'e bağlı eğitim-öğretim kurumlarının genel bütçe gelirleri dışındaki vatandaş katkıları ile okul kullanım alanlarından ...

MEB'den tefbis uyarısı – TEFBİS YÖNETİCİ ... - TEFBİS Giriş

tefbis.personelmebhaber.net/mebden-tefbis-uyarisi-h20.html

7 Eyl 2016 - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI ... kayıtlarında yapılan sorgulamada TEFBİS sistemine giriş yapmayan okulların ...

Tefbis Girişi Nasıl Yapılır ? [TEFBİS] – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ ...

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-girisi-nasil-yapilir-tefbis-h257.html

4 Eyl 2016 - meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, ... Önceki Önceki yazı: TEFBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN Tebbis Giriş.

MEB Tefbis Bilgi Girişi Duyurusu – TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN ...

tefbis.personelmebhaber.net/meb-tefbis-bilgi-girisi-duyurusu-2-h31.html

8 Eyl 2016 - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI ... MEB Tefbis Bilgi Girişi Duyurusu. TEFBİS Modülü; ... Veri Girişi ve Onay İşlemleri;

İdarecilerin kabusu TEFBİS – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS ...

tefbis.personelmebhaber.net/idarecilerin-kabusu-tefbis-h14.html

Okul Aile Birlikleri üzerinde denetim hariç yetkisi kalmayan okul idarecileri okul aile birliği angaryalarıyla boğuşuyor. Tefbis girişi için verilen son gün 15 Şubat ...

Tefbis Kullanıcı Girişi – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ ...

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-kullanici-girisi-2-h277.html

4 Eyl 2016 - Tefbis Kullanıcı Girişi. 1. T.C. Kimlik No : İlgili alana 11 haneli Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numaranızı giriniz. Bu alana yazacağınız ...

tefbis tahmini bütçe girişi – TEFBİS Giriş – tefbi̇s – Meb.gov.tr

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-tahmini-butce-girisi-h193.html

15 Tem 2016 - tefbis tahmini bütçe girişi. NOT : Sisteme Giriş Yapılırken Mutlaka Yetkilendirilen Kişinin Kendi T.C. Kimlik Numarasıyla Giriş Yapılacaktır. 90000 ...

tefbis okul aile birliği modülü – TEFBİS YÖNETİCİ ... - TEFBİS Giriş

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-okul-aile-birligi-modulu-h54.html

5 gün önce - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI. meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, haberleri ...

Tefbis Nedir? Nasıl Giriş Yapılır? – TEFBİS Giriş – tefbi̇s – Meb.gov.tr

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-nedir-nasil-giris-yapilir-h158.html

15 Tem 2016 - Tefbis, genel olarak Milli Eğitim Bakanlığı bağlısı okullarda gelirlerin ve giderin kayıt altına alınmasını amaçlayan bir sistem olarak açıklanabilir.

TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ EKRAN – Sayfa 13 – meb ...

tefbis.personelmebhaber.net/page/13

TEFBİS Modülü; Öğretmenevleri hariç tüm resmi kurumlarımızın 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Modülü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Modülü ...

MEB TEFBİS BİLGİ GİRİŞİ DUYURUSU – TEFBİS YÖNETİCİ ...

tefbis.personelmebhaber.net/meb-tefbis-bilgi-girisi-duyurusu-h29.html

8 Eyl 2016 - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI. meb.gov.tr, TEFBİS, ... MEB TEFBİS BİLGİ GİRİŞİ DUYURUSU. TEFBİS Modülü ...

AYVALIK'TA TEFBİS SEMİNERİ – TEFBİS YÖNETİCİ ... - TEFBİS Giriş

tefbis.personelmebhaber.net/ayvalikta-tefbis-semineri-h33.html

9 Eyl 2016 - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI. meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, haberleri ...

TEFBIS Anket Dosyaları – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ ...

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-anket-dosyalari-h288.html

4 Eyl 2016 - TEFBIS Anket Dosyaları UYARI Hane Halkı Eğitim Harcamaları Anketi 2011 – Öğrenci Listesine ulaşılabilmesi için Okullar Modülündeki ...

Meb Tefbis Kullanım Kılavuzu – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS ...

tefbis.personelmebhaber.net/meb-tefbis-kullanim-kilavuzu-h211.html

22 Ağu 2016 - Meb tarafımndan tüm kurumların gelir gider bilgilerinin girilmeis ,takip edilmesi ve gerektiğinde çeşitli kurumların bütçelerinin belirlenmesinde ...

Tefbis Şifresini Unuttum Ne Yapmalıyım? – TEFBİS ... - TEFBİS Giriş

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-sifresini-unuttum-ne-yapmaliyim-h281.html

4 Eyl 2016 - meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, ... Önceki Önceki yazı: Tefbis Sistemini Hangi Kurumların Kullanması ...

root – TEFBİS Giriş – tefbi̇s – Meb.gov.tr - Personel

tefbis.personelmebhaber.net/author/root

Meb Tefbis Kullanım Kılavuzu sayesinde sistem ile ilgili aklınıza gelebilecek pek çok soruya cevap bulabileceğinizi düşünüyoruz.Tefbis sistemine giriş işlemi ...

Nasıl Bir Okul İsterim ? – ANKET – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ ...

tefbis.personelmebhaber.net/nasil-bir-okul-isterim-anket-h249.html

4 Eyl 2016 - TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ EKRAN ... haberi, haberleri, HABER, HABERLER, TEFBİS,Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG, Meb ...

Tefbis Ne Demektir Ne İşe Yarar? – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ ...

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-ne-demektir-ne-ise-yarar-h251.html

4 Eyl 2016 - TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS GİRİŞ EKRAN ... haberi, haberleri, HABER, HABERLER, TEFBİS,Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG, Meb ...

tefbis hata düzeltme – TEFBİS Giriş – tefbi̇s – Meb.gov.tr

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-hata-duzeltme-h185.html

15 Tem 2016 - TEFBİS veri sistemine 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 yıllarına ait geriye dönük yapılan hatalı girişler için İlçe TEFBİS Sorumlularınca menüde ...

Eylül 2016 – TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI

tefbis.personelmebhaber.net/date/2016/09

5 gün önce - meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, ... Ama TEFBİS' e veri girişi yapın diye okulları uyaran ve il eğitim ...

Tefbis sistemine ilk girişte yapılması gerekenler – TEFBİS ÖĞRETMEN ...

tefbis.personelmebhaber.net/tefbis-sistemine-ilk-giriste-yapilmasi-gerekenler-h259.html

4 Eyl 2016 - Tefbis sistemine ilk girişte yapılması gerekenler : Tefbis sistemine kullanıcı adı ve şifre yazılarak giriş işlemi yapıldıktan sonra ayarlar kısmına ...

Yılsonu Bakım İle İlgili Yazı – TEFBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ TEFBİS ...

tefbis.personelmebhaber.net/yilsonu-bakim-ile-ilgili-yazi-h253.html

4 Eyl 2016 - Sayı :B.08.0.SGB.0.80.00.00.700.03/79 05 / 01 /2012. Konu : TEFBİS. İlgi : a) Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği'nin 04.01.2012 tarihli ve ...

Uyarı ve Hata Mesajları – TEFBİS YÖNETİCİ ... - TEFBİS Giriş

tefbis.personelmebhaber.net/uyari-ve-hata-mesajlari-h75.html

TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI. meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, haberleri, HABER, ...

Evrak No – TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI

tefbis.personelmebhaber.net/evrak-no-h83.html

meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, ... TEFBİS sistemi üzerinden kendi belirleyeceğiniz bir numaralandırma sistemi evrak ...

OAB Gelir Gider Listesi – TEFBİS YÖNETİCİ ... - TEFBİS Giriş

tefbis.personelmebhaber.net/oab-gelir-gider-listesi-h146.html

15 Tem 2016 - TEFBİS YÖNETİCİ & ÖĞRETMEN TEFBİS GİRİŞ EKRANI. meb.gov.tr, TEFBİS, öğretmen, girişi, TEFBİS, giriş, ekranı, haberler, haberi, haberleri ...

11 Eylül 2016 Pazar

Hemşire Formaları

Hemşire Formaları

Haberdata.com Güncel Son Dakika Haberleri